FÖRETAGSHÄLSA
Muskeloskeletala besvär/sjukdomar en av de vanligaske orsakerna för långvarig sjukfrånvaro. Muskeloskeletala besvär innebär smärta och/eller nedsatt funktion i rörelseapparaten. Rörelseapparaten består av muskler, leder, ligament, senor, bindväv, skelett och kroppens nervsystem och besvär från någon eller flera av dessa områden kan leda till sjukfrånvaro. 
 
Mitt mål är att minska sjukfrånvaro, boosta kreativitet och skapa en rörelsefrämjande arbetsplats.

 

Jag börjar med att analysera var min insats kan ge mest värde för just ert företag. Vissa arbetsplatser har motivationen men har inte kunskapen hur de kan få in mer rörelse på jobbet. Andra kanske har kunskapen och en rörelsefrämjande arbetsplats men saknar motivation.
 
 Med träning, föreläsning och manuell behandling hjälper jag er att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Genom att arbeta både förebyggande och att behandla smärta och värk hjälper jag varje individ att må bättre.

 

Alla företag är olika och därför är det självklart att vi hittar ett upplägg som passar just er. Här nedan beskriver jag de olika delarna i mer detalj så ni kan få en förståelse vad som som skulle passa er. 

Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

 

Det utförs en hållning- och rörelseanalys och även mer specifika tester beroende på vad du söker för. Behandlingen kan sen se väldigt olika ut beroende på individ och besvär.

 

Tekniker för muskler, leder, ligament, nervsystem och fascia är vanligt förekommande under behandling.

Varför får man ont? Ibland stämmer inte upplevelsen eller känslan överrens med varför man får ont. Här går jag igenom de mest grundläggande kunskapen om hur du ska tänka när du får ont. Jag pratar om myter och vad forskningen visar idag. 

 

Ni får också med er konkreta tips på vad ni kan göra för att förebygga och bli av med besvär. 

Jag kan erbjuda olika typer av träning och rörelseträningar. Jag kan därför anpassa mig för vad som passar ert företag bäst. Här nedan är några exempel på gruppträningar. 

 

A.  Rörelseterapi, aktivrörelse på jobbet. Här går jag igenom kroppen för att skapa rörelse. Det här passet behöver man inte byta om för. Det går att göra utan några redskap. Allt som behövs är lite yta för att röra sig fritt. 

 

B.  Funktionell styrka, ett pass som passar de flesta, vare sig man är van att träna eller inte. Här jobbar vi med olika styrkor som balans och stabilitet. Att få kontroll på kroppen och aktivera muskler som vanligtvis kanske inte får jobba. 

 

C.  Genomköraren, här jobbar vi med högre puls och styrka. Ett kort och effektivt pass där vi jobbar med stora muskelgrupper för styrka och för att få igång cirkulation. 

BEHANDLING
FÖRELÄSNING
TRÄNING/RÖRELSETERAPI
Maila mig för att ta ett steg mot bättre hälsa - josephine@osteopatenvast.com